dinsdag 13 december 2016

Hoe kom ik aan bitcoins?

Natuurlijk een zeer belangrijke vraag: hoe kom ik eigenlijk aan Bitcoins?

Bitcoins verkrijgen

Het verkrijgen van Bitcoins kan op meerdere manieren:

Minen van Bitcoins

Het minen van Bitcoins is door de jaren heen explosief gegroeid. Wat begon als een klein groepje programmeurs is uitgegroeid tot een wereldwijd intensief netwerk van duizenden geavanceerde systemen. 

Het minen van Bitcoins vanuit de computer kamer is eigenlijk voorbij, en het wordt met name nog door grote bedrijven en organisaties gedaan. Je kunt natuurlijk wel nog gewoon van thuis uit minen, maar de energie rekening zal hoger zijn dan de winst die je ermee maakt. Het is echter een leuk experiment om te zien hoe het allemaal werkt.

Cloud mining van Bitcoins

Nu minen alleen nog maar voorbehouden en grote organisaties, wil niet zeggen dat jij daar niet van mee kunt profiteren. Er zijn een aantal grote partijen die 'cloud mining'  aanbieden. Dit betekend dat zij voor een groot aantal mensen samen minen, en daarmee grote en geavanceerde systemen kunnen ozpetten.

De bekendste en meest betrouwbare van dit moment is Genesis Mining
Vanaf $30,- kun jij al meedoen met het minen van bitcoins. Met de code SP12V8 krijg je 3% korting op jouw aankoop.

Je kunt hier meer lezen over Cloud Mining.

Kopen van Bitcoins

Wil jij direct Bitcoins hebben, dan is de snelste manier om ze gewoon te kopen. Dit kan tegenwoordig bij meerdere organisaties, vaak via iDeal, Paypal, Mastercard of overschrijving. 

Veel gebruikt in Nederland is Bitonic. Hierbij vul je simpelweg het aantal bitcoins in, krijg je het bedrag en kun je meteen afrekenen met iDeal. Je kunt ook gedeeltes van een bitcoin kopen, bijvoorbeeld 0.1.

Vaak iets voordeliger is kopen via Coinbase. Hierbij kun je niet afrekenen met iDeal maar wel gewoon via overschrijving en mastercard. Coinbase rekent een vrij gunstige koers en lage transactie kosten. Coinbase dient tevens als Wallet voor je bitcoins, dus je hebt meteen alles in 1. 

Vind je het fijn om op een soort marktomgeving te kopen, kijk dan zeker eens naar Bitcoin.de. Hierop worden bitcoins gekocht en verkocht door anderen. Soms kun je op deze manier een koopje vinden en Bitcoins heel voordelig kopen. Let erop dat je dit vergelijkt met de andere mogelijkheden zodat je niet teveel betaald.


Opmerking: Ik doe dit volledig op vrijwillige basis. Ik probeer alle informatie te controleren en bevestigen maar soms kan er een foutje in voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten