Bitcoin Wallet

Om je Bitcoins te bewaren heb je een Wallet nodig. Dit kun je een beetje vergelijken met een bank waar je een rekening nummer hebt. Bij bitcoin heb je echter meer mogelijkheden. Je kunt kiezen uit een wallet voor je mobiel, op je computer, via speciale hardware of online via internet. Deze laatste is waarschijnlijk het meest populair. Een bitcoin adres ziet er bijvoorbeeld zo uit: 1GUYqx3wLixGjMdgprMairArjNAk4Da7Ss.

Bitcoin Wallet Online

Een wallet die je via internet beheerd is veruit het makkelijkste. Je hoeft geen lokale codes op te slaan, je kunt hem overal bereiken en hij is binnen enkele seconden opgezet.

Het nadeel is dat een online wallet kwetsbaar kan zijn voor hackers, al is dit probleem veelal opgelost door geavanceerde inlogmethodes, soms beter dan je nu bij je bank doet. Vrijwel alle online wallets werken met 2-stap verificatie waarbij je moet inloggen met een wachtwoord + een SMS. 
Ook kun je vaak kiezen voor een Bitcoin kluis waar extra beveiliging opzit; handig als je je bitcoins voor langere tijd veilig wilt opslaan.

Een bitcoin wallet is waarschijnlijk de meest gekozen optie, en aan te raden wanneer je begint met Bitcoins. Zie dit als de meest flexibele en toegankelijke optie


Coinbase

Coinbase is een gratis online Wallet. Zeer makkelijk in gebruik en binnen enkele minuten opgezet. Met de handige mobiele app kun je ook onderweg al jouw transacties beheren. Ze bieden gratis 2-stap verificatie door middel van SMS. Je kunt via Coinbase ook makkelijk bitcoins kopen.

Wanneer je lid wordt via deze link ontvang jij €9 aan gratis bitcoins zodra je voor meer dan €95 aan bitcoins hebt gekocht.

Bitcoin Wallet op je computer

Het is ook mogelijk om je bitcoins volledig zelf te beheren. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor het veilig houden van je sleutels. Het voordeel is dat je alles volledig onder eigen controle hebt. Jij beheert jouw bitcoins, jij verstuurd, bewaard en ontvangt ze. Een opzet op deze manier vereist wat meer technische vaardigheden. Zo is belangrijk om een back up te maken van je unieke sleutels zodat je ze niet kwijt bent wanneer jouw computer kapot gaat. Om dit veilig te doen is verstand van zaken noodzakelijk. Aangeraden voor meer ervaren gebruikers die graag alles zelf beheren.

Deze wallet kan alleen vanaf jouw pc benaderd worden.

Bitcoin beheren via hardware

Lees hier een artikel over Hardware Wallets.

Om het beheer op je eigen computer veiliger te maken kun je kiezen voor het toevoegen van bepaalde hardware. Denk aan een klein apparaat dat noodzakelijk is om bitcoins te versturen. Zonder dit apparaat kun je je bitcoins niet versturen, en kan iemand anders ze dus ook niet stelen. Er zijn hier meerdere apparaten voor beschikbaar, zoals KeepKey of Trezor. Houdt er rekening mee dat een apparaatje snel 100 euro kost. Wellicht de meest veilige methode, maar het vraagt wel een investering.

Voor de beginnende gebruiker adviseren wij een betrouwbare online omgeving zoals Coinbase om je bitcoins in te bewaren en versturen. Wanneer je wat meer ervaren bent en een aardige waarde aan cryptocurrencies kan het verstandig zijn een wallet te gebruiken.

Deze blog doe ik in mijn vrije tijd. Vind je het handig wat ik schrijf? Test dan eens je Bitcoin skills door een klein bedrag te doneren aan 1GUYqx3wLixGjMdgprMairArjNAk4Da7Ss

Geen opmerkingen:

Een reactie posten