donderdag 15 december 2016

Bitcoins ontvangen en versturen

Het ontvangen en versturen van Bitcoins is in de praktijk ontzettend makkelijk. Wat er daarachter gebeurd is vrij ingewikkeld, en hoef je als gebruiker niet te weten. Indien je het leuk vind adviseer ik je zeker eens meer te lezen over Blockchain.

Bitcoin ontvangen

Voor het ontvangen van Bitcoins heb je een adres nodig, een soort rekeningnummer voor je bitcoins. Deze adressen houd je bij in je Wallet. Een adres ziet er bijvoorbeeld zo uit: 1GUYqx3wLixGjMdgprMairArjNAk4Da7Ss. 

Je kunt dit adres gebruiken om betalingen in Bitcoin (BTC) te ontvangen. Wanneer iemand BTC naar jou wil overmaken geef je hem simpelweg je adres, net zoals je normaal een rekening nummer zou doorgeven.  Handig is dat je makkelijk meerdere adressen kunt aanmaken, bijvoorbeeld voor verschillende doeleinden of om anoniem te blijven.

Bitcoin overmaken

Voorbeeld van het versturen van Bitcoins
Overmaken in een Online Wallet is erg eenvoudig. Het enige wat je nodig hebben is het adres van degene naar wie je de Bitcoins overmaakt. Net zoals jij een adres hebt om bitcoins te ontvangen heeft iemand anders ook zo een adres. Vul dit adres in en kies vervolgens het aantal BTC in dat je wilt versturen. Vaak kun je ook het bedrag in Euro invullen en wordt het automatisch omgerekend naar BTC.

Vervolgens wordt de betaling opgepikt door de blockchain en verwerkt door een van de velen verbonden computers. Wanneer jouw opdracht verwerkt is staat deze direct bij de ontvanger op zijn of haar 'rekening'. 

Sommige diensten rekenen een hele kleine transactie fee, vaak rond de 4 tot 6 eurocent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten