dinsdag 23 mei 2017

Welke coins moet ik in investeren?

Naast Bitcoin bestaan er nog tientallen andere Cryptocurrencies (cryptomunten) met allemaal hun eigen voor en nadelen. Omdat het er zoveel zijn kan het lastig zijn om te zien welke munten nu daadwerkelijk veel belovend zijn, en welke waarschijnlijk nooit echt van start zullen gaan.

Cryptocurrencies

Laten we de 10 grootste cryptomunten van het moment noemen:
  1. Bitcoin
  2. Ether
  3. Ripple
  4. NEM
  5. Litecoin
  6. DASH
  7. Ethereum Classic
  8. Bytecoin
  9. Monero
  10. Stellar
(de site coinmarketcap.com is perfect een actueel overzicht van cryptomunten)

Hierbij is het belangrijk om niet alleen naar de waarde te kijken, maar ook naar de totale market cap en het volume. Dit zijn namelijk 2 belangrijke indicatoren over het gebruik van de munt. 

Zo heeft Ethereum op dit moment een waarde van $175 per munt ten opzichte van $2254 bij Bitcoin. Dit lijkt in eerste instantie dus veel minder, maar als we kijken naar de totale market volume zie je dat dit maar liefst de helft is van Bitcoin. Veelbelovend..

Welke cryptocurrencies naast Bitcoin?

Bitcoin is momenteel veruit de grootste en meest bekende munt. Echter heeft het al langere tijd last van technische problemen waardoor transacties niet goed worden verwerkt en er een grote backlog is ontstaan. Dit geeft kans aan nieuwe munten. 
Persoonlijk geloof ik het meeste in de volgende munten: Etherum, Stellar Lumens en Ripple. Wellicht kunnen we PIVX ook nog aan dat lijstje toevoegen.

Waar Ethereum momenteel al vrij hoog staat kun je andere munten voor een prikje op de kop tikken. Het is een beetje alsof je kunt investeren in Bitcoin, maar dan 7 jaar geleden. 
Een portfolio met een paar BTC, Ether, Lumens and Ripple kan over enkele jaren flink veel geld waard zijn.

Uiteraard is het altijd koffiedik kijken, en het is nooit te garanderen welke munt de toekomst heeft. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten