donderdag 18 mei 2017

Hoe kan ik geld verdienen met Bitcoin?

Nu Bitcoin alsmaar blijft stijgen in waarde vragen steeds meer mensen zich af hoe je geld kunt verdienen met deze bijzondere valuta. Geld verdienen met Bitcoin is op dit moment erg makkelijk, en de mogelijkheden liggen voor het oprapen. Het gaat er echter om dat je weet wat je doet en je niet onnodig in de problemen werkt.
Hieronder leg ik drie methodes uit om geld te verdienen met Bitcoin. Uiteraard biedt geen enkele van deze manieren garantie, maar persoonlijk heb ik met een combinatie van deze 3 al een mooi salaris verdiend.

Trading

Met het traden van Bitcoins wordt verwezen naar het regelmatig kopen en verkopen van Bitcoins. Dit kan wekelijks, dagelijks of zelfs per uur zijn. Het gaat erom dat je een goed gevoel opbouwt voor de markt en begrip krijgt hoe de markt beweegt. Kopen op een dieptepunt en verkopen op een hoogtepunt is een ontzettende snelle manier om een hoop geld te verdienen. Hoewel hier veel geld te halen is, is het ook de meest risicovolle manier. Wanneer je een verkeerde inschatting maakt kun je kopen net voordat de markt omlaag gaat, wanneer jouw bitcoins dus in waarde verminderen.

Tips voor trading

Emotie
Bij trading is het zeer belangrijk dat je je emoties buiten beschouwing laat. De meeste mensen laten zich leiden door emoties, en dat is precies wat je niet moet doen. Wanneer de markt zich een tijd omhoog beweegt willen veel mensen aan boord springen en gaan ze bitcoins kopen. Echter, de markt is een voortdurende op en neer gaande beweging. Gaat de markt flink omhoog? Dan is de kans juist groot dat deze daarna weer wat omlaag gaat. Tegen het gevoel van jouw emotie in is het dus vaak beter om te verkopen wanneer deze flink is gestegen, en juist te kopen wanneer deze flink is gedaald.

Bescherm jezelf
Wees er zeker van dat je jezelf beschermt bij trading. Zorg ervoor dat je risico’s beperkt en niet te veel verlies kunt maken. Wanneer je een short-positie neemt zorg ervoor dat je een stop loss instelt zodat de verliezen niet te hoog kunnen oplopen. Je maakt op het moment van de stop loss wel een gegarandeerd verlies; maar je voorkomt dat deze zo hoog oplopen dat je jezelf in de problemen werkt. Met een Trailing Stop kun jij genieten van stijgende koersen maar wel verkopen als de koers opeens zakt.

Hoe kan ik traden?
Trading kan op meerdere goede en betrouwbare platformen. Persoonlijk ben ik het meeste fan van Kraken, waarop je vele mogelijkheden hebt. Je kunt short gaan, long, stop loss, limit, etc. Neem zeker de tijd om bekend te worden met de mogelijkheden en spring er niet meteen te diep in. Investeer met kleine bedragen om te kijken of je het onder de knie hebt. Wanneer je regelmatig winst maakt is het een idee om je investeringen te vergroten. Een andere optie is traden op Bitcoin.de. Deze site is wellicht beter geschikt voor beginners omdat de mogelijkheden beperkt zijn. Kraken kan in het begin wat intimiderend overkomen, waar Bitcoin.de minder opties heeft met een duidelijke interface.

Een goede site om de Bitcoin/EUR waarde per seconde te volgen is:
https://bitcoinwisdom.com/markets/kraken/btceur

Lange termijn investering

Is trading niks voor jou? Een lange termijn investering kan zeker de moeite waard zijn. Met een munt die alsmaar meer waard wordt is het makkelijk om geld te verdienen. Had jij een jaar geleden Bitcoin gekocht dan was je investering inmiddels verdubbeld! Dat is een hoop meer dan de 1% rente op je bankrekening.
De vraag is dan hoe lang en hoe hoog de waarde van Bitcoin zal gaan, maar de algemene consensus is dat het op lange termijn alleen maar zal stijgen. Bij een lange termijn investering koop je dus een bepaald aantal bitcoins en laat deze eigenlijk gewoon staan. Stijgt de markt, dan stijgt ook jouw waarde.
Het moment van investeren is dan wel belangrijk. Soms wordt er geopperd voor een wekelijkse investering, bijvoorbeeld iedere maandag een klein bedrag. Hiermee voorkom je dat jij net koopt op een piek. Heb jij al een beter gevoel voor de markt? Probeer dan de investeren op een dieptepunt en laat je Bitcoins rustig in waarde stijgen. Wie weet hoeveel het over een paar jaar waard is. Er zijn schattingen dat Bitcoin tot maar liefst €100.000 per BTC zal gaan; al blijft het uiteraard (onderbouwde) speculatie.

Mining

Nu de waarde van Bitcoin bijna 2500 EUR/BTC is is mining opnieuw interessant geworden. Kijk hier voor meer uitleg over mining. Omdat mining als een individu ingewikkeld en kostbaar kan zijn adviseer ik meestal om eens te experimenteren met Cloud mining. Op die manier kun jij een bedrag naar keuze investering in een bedrijf dat voor jouw mined. Uiteraard zijn hier wel wat kosten aan verbonden, maar dankzij hun ervaring en expertise kunnen zij vaak meer verdienen dan jij als individu zou kunnen. Investeren kan al vanaf 10 euro en je kunt de bitcoins dagelijks laten uitbetalen op een rekening naar keuze.
Na meerdere mining bedrijven te hebben getest is mijn tip om te minen met Genesis mining. Ikzelf ben hier een aantal maanden geleden mee begonnen en hebt mijn investering al bijna terug. Elke bitcoin die ik vanaf hier verdien is pure winst.

Met code SP12V8 krijg jij 3% korting op al jouw aankopen bij Genesis Mining.

---------------------------------------------------
Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Stel ze gerust hieronder en ik probeer ze persoonlijk te beantwoorden.4 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Ralph, dank voor je reactie.
   Omdat ik veel tijd steek in deze blog zou ik het waarderen indien met de volgende kortingscode gebruikt voor Genesis Mining: SP12V8

   Verwijderen
 2. Beste Ralph, ik lees over Genesis cloud mining veel dat het een ruim jaar duurt voor je ├╝berhaupt je investering terug hebt,, hoe heb jij dit in een paar maanden al? Puur doordat de koers nu door het dak schiet? Of doe jij het op een andere manier

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Rogier. Het is inderdaad dat de koers van BTC (en andere coins) nu zo snel stijgt dat de terugverdientijd een stuk sneller is.

   Enkele maanden geleden stond de waarde nog rond de 800 euro per BTC, nu op 2500. Je krijgt dus 300% meer uitbetaald voor je hashrate bij cloud mining.

   Zie ook mijn nieuwe artikel over de terugverdientijd bij zowel Bitcoin als Ether.

   Verwijderen