woensdag 24 januari 2018

Digital Bitbox - Hardware Wallet voor Bitcoin en Ethereum

Digital Bitbox


Digital Bitbox.
€64,95 bij bol.com
De Digtal Bitbox is een hardware wallet voor Bitcoin, Ethereum en ERC20 tokens. 
Hoewel het aantal verschillende coins beperkt is, maken de aantrekkelijke prijs en diverse veiligheidsfeatures deze hardware wallet een aantrekkelijke optie.

De Digital Bitbox is een kleine USB stick die dient als hardware wallet. De prijs is ongeveer 65 euro, en daarmee de goedkoopste hardware wallet op de markt (Ledger en Trezor zijn rond de 90 euro). Als jij dus met name Bitcoin of Ethereum wilt opslaan is dit de perfecte wallet


MicroSD als backup en recovery

De Bitbox heeft een microSD kaart die dient als offline backup van jouw opgeslagen coins. Daarnaast kun je hem ook gebruiken als herstel-sleutel, of om te switchen tussen meerdere apparaten. Je hoeft dus niet perse de Bitbox mee te nemen, maar alleen de MicroSD.
Je hoeft dus niet meer te hannesen met 24-word seed of paper backups, maar een microSD kaartje waar alles op staat. Deze kun je ook veilig opslaan in een kluis of op een andere veilig plek. Omdat het zo klein is zijn er genoeg goede verstop plekken.

Verberg jouw daadwerkelijke wallet

Dankzij het gebruik van een verborgen wachtwoord kun jij jouw echte wallet geheim houden. Zo heb je bijvoorbeeld een wachtwoord voor een ' fake wallet', waar je een kleine hoeveelheid in kunt bewaren. Maar jouw echte wallet kun je geheim houden door gebruik van een tweede wachtwoord.
Dit zorgt voor extra veiligheid, mocht je ooit 'gedwongen' worden om jouw wallet te tonen. 

Eigenschappen Bitbox

Naast een hardware wallet kun je de Bitbox ook gebruik als 2-factor authenticatie (2FA). Dit werkt out of the box en heeft geen aparte software nodig. Ook ondersteund de Bitbox Multi-signature, wat erop neerkomt dat je jouw transacties via meerdere manieren moet bevestigen. Dit kan ervoor zorgen dat jouw coins nog veiliger zijn opgeslagen.

De Digital Bitbox wordt gemaakt in Zwitserland en volgens Zwitserse kwaliteit.

Digital Bitbox Kopen 

Je kunt de Digital Bitbox in Nederland kopen voor ongeveer 65 euro inclusief verzendkosten. Je krijgt dan de Bitbox + de bijbehorende microSD. De software is vervolgens gratis te downloaden en te gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten